چاپ اٌفست، که با نام لیتوگرافی افست نیز شناخته میشود، یک تکنیک چاپ پرکاربرد است که شامل انتقال جوهر از یک صفحه فلزی به یک روکش لاستیکی و سپس به سطح چاپ، معمولاً کاغذ، میشود. این روش به دلیل مقرون به صرفه بودن، کیفیت چاپ و توانایی تولید تصاویر و متن واضح، برای چاپ با تیراژ بالا مورد توجه است.
نحوه کار چاپ اٌفست:
آمادهسازی پلیتها(زینک): یک پلیت چاپ با تصویری که قرار است چاپ شود، ایجاد میشود. نواحی دارای تصویر، جوهر را جذب میکنند در حالی که نواحی بدون تصویر، آن را دفع میکنند.
فرآیند جوهر دهی : پلیت روی یک پرس نصب میشود و جوهر روی پلیت اعمال میشود .
انتقال به روکش : تصویر جوهری از پلیت به یک سیلندر روکش لاستیکی منتقل میشود .
چاپ روی کاغذ : سپس تصویر از روکش به کاغذ منتقل میشود و از پرس عبور میکند.
مزایای چاپ افست:
خروجی با کیفیت بالا با تصاویر و متن واضح مقرون به صرفه برای تیراژهای چاپ بزرگ ، قابلیت چاپ روی انواع مواد
ثبات و دقت در چاپها .
کاربرد های رایج:
محدودیتها:
- هزینههای اولیه بالای راهاندازی برای صفحات و آمادهسازی دستگاه چاپ .
- به دلیل هزینههای راهاندازی برای تیراژهای چاپ کوچک مناسب نیست .
- در مقایسه با چاپ دیجیتال، زمان بیشتری برای راهاندازی نیاز دارد .
مزیت مهم چاپ افست نسبت به دیجیتال :
در چاپ افست مدیاها یا همون متریالهای بیشتری (کاغذهای گلاسه ، پوستی ، برچسبها ، کاغذ سنگ و …. ) برای چاپ میتوان استفاده کرد و گستره بیشتری در دست خواهد بود و حتی از گرماژ کاغذ کمتری هم میتوان برای چاپ استفاده کرد که در چاپ دیجیتال امکان استفاده آنها وجود ندارد . در چاپ افست هم میتوان از جوهر های مورد انتخاب استفاده کرد حتی جوهر های فلوروسنت و یا جوهر هایی که با دست ساخته میشوند به همین خاطر گستره رنگی بالایی در اختیار شما قرار میدهد . به همین دلیل برای چاپ مدارک غیر قابل کپی از چاپ افست بیشتر استفاده میشود . و شما در چاپ افست میتوانید رنگ انتخابی زیادی در دسترس داشته باشید .